onsdag den 6. maj 2009

Buenos Aires ved vandet og Evita

Byen har en flot renoveret havn med havnefront, restauranter og et fugle-beskyttelsesområde. Dvs store sumpe ud til havet. Her er rekreative områder med promenade og små bikse med drikkevarer og empanadas. I går gik vi en lang tur og troede vi sku leje cykler og køre rundt i området. Men alt var lukket ned for vinteren, så vi brugte apostelens heste i stedet for. Dejligt at komme væk fra byens trafik og larm.
Aftenen gik med besøg på Evitamuseet - det er utroligt hvor meget denne argentinske førstedame Evita Peron fylder i Argentinas historie-hun døde først i 50erene og er blevet en levende legende for sit sociale engagement. Jeg kunne godt tænke mig at se Evita filmen igen med Madonna i hoverollen. Jeg husker den som meget smuk.
I dag har vi brugt hele dagen i floddeltaet uden for BA. Vandet ligner den "grågrønne, grumsede Limpopflod" (citat fra Kipling). Hele området ligner lidt Strandvejen i KBH. Man kører med tog langs floddeltaet og kan så stå af på vejen. Der er mange kæmpe huse i kolonistil og man kan se at det er et stort turistområde om sommeren (dog er der garanteret ikke nogen der bader i det vand - men folk sejler gladeligt over floddeltaet og bader i Uruguay:)). Det var igen rart at være helt væk fra infernoet af biler i centrum.
Sammenlignet med områder i DK, så er der her i Argentina meget smukt at se på - men 2 minutter senere passerer man en såkaldt "øjenbæ" - et sammenstyrtet hus, en udtværet hundelort eller en bunke skrald!!!

Ingen kommentarer: